Politoer-lak

Een beschadigd paneel? Of uw instrument weer voorzien van prachtig nieuw en authentiek politoer? Wij doen het graag!

Politoer is de originele antieke franse lak, gemaakt van het natuurproduct schellak. Het geeft een prachtige diepe antieke zwarte kleur. Het is strakker en dunner dan de synthetische polyster-lak die op moderne vleugels wordt gespoten. Politoer is onder andere herkenbaar aan scherpere randen, terwijl polyester tot rondere ‘vettere’ randen leidt.

Uw instrument wordt getransporteerd naar onze werkplaats en gedurende het 3 tot 5 maand durende proces bent u welkom om mee te genieten van het resultaat. Uiteraard verliest u uw artwork niet! Ook wordt uw instrument opnieuw netjes afgewerkt met nieuw vilt. Uitgevoerd met passie en precisie, voor een prachtig en perfect resultaat!

KOSTEN

Kiest u voor restauratie op “huiskamer” niveau, dan vervangen we alleen de relevante delen. Bij restauratie op “concert” niveau, vervangen we alle delen en laklagen. Uiteraard biedt dat laatste het mooiste en meest gelijkmatige resultaat; maar dit is natuurlijk ook het meest kostbaar. Bij het “huiskamer”-niveau blijft een juist gedoseerde mate van veroudering zichtbaar, evenals wellicht een klein verschil in kleur tussen oude en nieuwe delen. Het “concert”-niveau is tot in de perfectie strak en glad en is daarmee als nieuw.  Prijzen variëren dan ook van 250 tot 4000 euro. Uiteraard nemen we dit vooraf met u door.

Graag komen we gratis en vrijblijvend langs om u met voorbeelden te adviseren.


Geïnteresseerd?

Voor een geheel vrijblijvend advies aan huis, rekenen we een glimlach en een kop koffie. U kunt een afspraak maken via onze online-agenda. Kies uw gewenste dag, en kies voor het kosteloze “Advies”.


Zij gingen u voor

Lees hier enkele recencies van klanten die u voorgingen in ons stem- en restauratiewerk.