Sound-recovery

Klank is een samenspel van hamers, snaar, demping, inregeling, zangbodem en klankkast.  Er kunnen reparaties nodig zijn, maar klank kan gewoon ook achteruit gaan met de jaren. Welke onderdelen hier het meest bepalend zijn en dus gerepareerd of vervangen moeten worden, verschilt per instrument en situatie.

Graag komen we uw piano zelf bespelen, uittesten en doormeten. Daarna kunnen we u in overleg adviseren over de mogelijkheden. Voor deze geheel vrijblijvende visite rekenen we een glimlach en een kop koffie.

mogelijke onderdelen

PS. Is slechts één individueel onderdeel kapot, adviseren we eerst een individuele reparatie  .

kosten

Kiest u voor restauratie op “huiskamer” niveau, dan vervangen we de deels-versleten en de volledig versleten secties. Bij restauratie op “concert” niveau, vervangen we alle secties van bovengenoemde onderdelen preventief. Uiteraard biedt dat laatste het beste en meest gelijkmatige resultaat op lange termijn; maar dit is natuurlijk ook het meest kostbaar.

Doorgaans kunt u bij een “huiskamer”-restauratie uitgaan van minimaal 150 en maximaal 500 euro. Alleen in uitzonderlijk gevallen van vervuiling of slijtage komt u daarboven.

Voor alle reparaties en restauraties gebruiken wij uitsluitend materialen en onderdelen van de meest gerenommeerde partners en leveranciers   

zij gingen u voor…

Leest u graag welke pianisten en liefhebbers u voorgingen in deze restauratie? Bekijk onze referenties en divers beeld en geluidsmateriaal uit onze werk-portfolio in onderstaand nieuwsoverzicht.

Boek online een vrijblijvende afspraak. We komen kosteloos bij u langs en inventariseren samen wat te doen! Een afspraak is altijd verzetbaar of annuleerbaar. Kostenloos.

lees verder