Sound-recovery

Klank is een samenspel van hamers, stemblok en snaarwerk, demping, inregeling, zangbodem en klankkast.  Er kunnen reparaties nodig zijn, maar klank kan gewoon ook achteruit gaan met de jaren. Welke onderdelen hier het meest bepalend zijn en dus gerepareerd of vervangen moeten worden, verschilt per instrument en situatie.

Graag komen we uw piano zelf bespelen, uittesten en doormeten. Daarna kunnen we u in overleg adviseren over de mogelijkheden. Voor deze geheel vrijblijvende visite rekenen we een glimlach en een kop koffie.


klank key-elementen

PS. Is slechts één individueel onderdeel kapot, adviseren we eerst een individuele reparatie  .

kosten

Kiest u voor restauratie op “huiskamer” niveau, dan vervangen we de deels-versleten en de volledig versleten secties, voornamelijk ter plekke. Bij restauratie op “concert” niveau of volledige renovatie van stemblok, besnaring en /of zangbodem, vervangen we gehele onderdelen en constructies. Dit geschiedt in de werkplaats. Uiteraard biedt dat laatste het beste en meest gelijkmatige resultaat; maar dit is natuurlijk ook het meest kostbaar.

Doorgaans kunt u bij een “huiskamer”-restauratie uitgaan van minimaal 150 en maximaal 500 euro. Alleen in uitzonderlijk gevallen van vervuiling of slijtage komt u daarboven.

Voor alle reparaties en restauraties gebruiken wij uitsluitend materialen en onderdelen van de meest gerenommeerde partners en leveranciers   

zij gingen u voor…

Leest u graag welke pianisten en liefhebbers u voorgingen in deze restauratie? Bekijk onze referenties en divers beeld en geluidsmateriaal uit onze portfolio.


restauratie modules