Toucher en Timing

Goede toucher geeft uw vingers vleugels!

Niet bij uw instrument? Doorzakking van vilt, slijtage, vuil en overige veroudering maken de aanslag minder soepel, zwaarder, en vaak ook luidruchtiger. Ook de accuratesse bij met name zacht spel kan verdwijnen. Zo ook de repetitie. Geen nood; dit is allemaal te verhelpen – alsof uw instrument weer als nieuw aanvoelt!

Natuurlijk kunnen ook úw voorkeuren wijzigen over de jaren. Desgewenst kunnen we daarom ook het toucher naar uw wens wijzigen en bijvoorbeeld lichter maken.

kosten

Kiest u voor restauratie op “huiskamer” niveau, dan reinigen en/of corrigeren we de deels versleten en de volledig versleten secties. Bij restauratie op “concert” niveau, vervangen we alle secties en alle bovengenoemde onderdelen preventief. Uiteraard biedt dat laatste het beste en meest gelijkmatige resultaat op lange termijn, maar dit is natuurlijk ook het meest kostbaar.

Doorgaans kunt u bij een “huiskamer”-restauratie uitgaan van minimaal 150 en maximaal 500 euro. Alleen in uitzonderlijk gevallen van vervuiling of slijtage komt u daarboven. Uiteraard nemen we dit vooraf met u door.


Geïnteresseerd?

Voor een geheel vrijblijvend advies aan huis, rekenen we een glimlach en een kop koffie. U kunt een afspraak maken via onze online-agenda. Kies uw gewenste dag, en kies voor het kosteloze “Advies”.


Zij gingen u voor

Lees hier enkele recencies van klanten die u voorgingen in ons stem- en restauratiewerk.