Toucher en Timing

Toucher en Timing is een samenspel van de souplesse van met name opstoter/roulettes of hamermoot en inregeling van het mechaniek-en toetswerk. Vuil en veroudering maken het minder soepel, zwaarder, en vaak ook luidruchtiger. Ook de accuratesse en repetitie kan verdwijnen.

Natuurlijk kunnen ook úw voorkeuren wijzigen over de jaren. Desgewenst kunnen we daarom ook het toucher naar uw wens wijzigen en bijvoorbeeld lichter maken.

Graag komen we uw piano zelf bespelen, uittesten en doormeten. Daarna kunnen we u in overleg adviseren over de mogelijkheden. Voor deze geheel vrijblijvende visite rekenen we een glimlach en een kop koffie.


toucher key-elementen

PS. Is slechts één individueel onderdeel kapot, adviseren we eerst een individuele reparatie  .

kosten

Kiest u voor restauratie op “huiskamer” niveau, dan reinigen en/of corrigeren we de deels-versleten en de volledig versleten secties. Bij restauratie op “concert” niveau, vervangen we alle secties en alle bovengenoemde onderdelen preventief. Uiteraard biedt dat laatste het beste en meest gelijkmatige resultaat op lange termijn; maar dit is natuurlijk ook het meest kostbaar.

Doorgaans kunt u bij een “huiskamer”-restauratie uitgaan van minimaal 150 en maximaal 500 euro. Alleen in uitzonderlijk gevallen van vervuiling of slijtage komt u daarboven. Uiteraard nemen we dit vooraf met u door.

Voor alle reparaties en restauraties gebruiken wij uitsluitend materialen en onderdelen van de meest gerenommeerde partners en leveranciers   

zij gingen u voor…

Leest u graag welke pianisten en liefhebbers u voorgingen in deze restauratie? Bekijk onze referenties en divers beeld en geluidsmateriaal uit onze portfolio.


restauratie modules