Samick

Samick Musical Instruments Co., Ltd. is een Zuid-Koreaanse fabrikant van muziekinstrumenten. Opgericht in 1958 als Samick Pianos, is het nu een van ’s werelds grootste fabrikanten van muziekinstrumenten en eigenaar van aandelen in verschillende fabrikanten van muziekinstrumenten.

Naast het eigen merk vervaardigt Samick muziekinstrumenten via haar dochterondernemingen, waaronder piano’s onder de merken Wm. Knabe & Co., Pramberger, Kohler & Campbell en Seiler; en gitaren onder de merken Greg Bennett, Silvertone, Stony River en San Mateo.

Samick heeft een ruim assortiment piano’s. Tot de akoestische pianomerken behoren Samick, Pramberger, Wm. Knabe & Co., Kohler & Campbell en Gebrüder Schulze; en het heeft digitale pianomerken van Kohler, Samick Digital en Symphonia.

In 2004 verwierf Samick een meerderheidsbelang in concurrent Young Chang, maar antitrust-uitspraken in de VS en Korea maakten een jaar later een einde aan de fusie. Van 2003 tot 2009 was Samick verbonden aan het Duitse C. Bechstein Pianofortefabrik. Daarnaast hebben Bechstein en Samick een joint venture-fabriek in Shanghai, China.

Eind 2009 verwierf Samick een aandeel van 16,5% in Steinway Musical Instruments. In november 2010 was het aandeel van Samick in Steinway Musical Instruments gestegen tot 32%. In 2013 overbood John Paulson Samick toen Steinway and Sons van de beurs werd gehaald.

lees verder

Leeftijd weten van uw INSTRUMENT?

Wij stemmen en onderhouden vele vleugel-/piano’s van dit merk. Wilt u de leeftijd en productielocatie (of klik op overzichtskaart) weten van uw instrument, zoeken we het graag even op. Stuur ons even berichtje met serienummer en een foto!