Feurich

Feurich is een bekende voormalig Duitse pianofabriek uit Leipzig die in 1851 werd opgericht.

In 1851 richtte Julius Gustav Feurich (1821-1900) in Leipzig een pianofabriek op. Julius was de zoon van technicus Friedrich Wilhelm Feurich. Julius Feurich werkte aanvankelijk in de pianofabriek van I.G. Irmler (een fabriek die bestond van 1818 tot 1953), daarna bij Erard en Pleyel in Parijs. De eerste piano’s van Feurich waren dan ook naar Frans model gebouwd. Ze hadden een omvang van 7 octaven en waren ongeveer 112 centimeter hoog. In 1854 werd onder leiding van Julius’ zoon Heinrich Hermann Feurich de eerste vleugel gebouwd.

De fabriek stond vanaf 1958 in Langlau, Middel-Franken als onderdeel van de Euterpe-fabriek, die ook de W.Hoffmann-piano’s bouwt. In 1991 werd Euterpe – en daarmee het onderdeel Feurich – door de Bechstein groep overgenomen. De instrumenten werden daardoor vanaf dat moment in Berlijn gebouwd. De bedrijfsleider van Feurich, Julius Matthias Feurich, was niet gelukkig met deze overname omdat de merknaam Feurich een ondergeschikte rol ging spelen en kocht in 1993 het Feurich aandeel van Bechstein terug. Vanaf 1994 was Feurich weer een zelfstandig bedrijf, dat zich in dat jaar ook weer op de Frankfurter Musikmesse liet zien. De instrumenten van Feurich werden toen echter in de fabrieken van Rönisch in Leipzig gebouwd. De firma Feurich zetelde in Gunzenhausen, nabij Neurenberg, waar ook de technische eindafwerking van de instrumenten plaatsvond. Feurich instrumenten worden thans geproduceerd in Ningbo (China) in de pianofabriek Hailun in opdracht van de Oostenrijkse handelsmaatschappij Development Corporation en evenals hun merk Wendl & Lung wereldwijd verhandeld. De achterkleinzoon van de oprichter, Julius Feurich uit Gunzenhausen, is sinds begin 2012 in het geheel niet meer betrokken bij de merknaam of de productie van Feurich instrumenten.

lees verder

naar Feurich website

Leeftijd weten van uw INSTRUMENT?

Wij stemmen en onderhouden vele vleugel-/piano’s van dit merk. Wilt u de leeftijd en productielocatie (of klik op overzichtskaart) weten van uw instrument, zoeken we het graag even op. Stuur ons even berichtje met serienummer en een foto!