Scholze

1853
De oprichter van het Scholze Piano-merk – Frank Scholze was geboren.

jaren 1870
Hij was zowel technisch als muzikaal begaafd. Al snel begon hij muziekinstrumenten te maken. Hij kwam puur bij toeval in aanraking met het maken van piano’s, nadat hij met succes een Weense vleugel had ingekort.

1876
Hij deed ervaring op in Duitsland en richtte in 1876 zijn eigen pianofabriek op in de regio Šluknovsko.

jaren 1880
Later verhuisde hij naar Varnsdorf, waar hij een nieuwe fabriek voor staanders en vleugels bouwde. De hoogwaardige piano’s van Scholze verkochten goed in binnen- en buitenland.

1898
Scholze Piano won in 1898 de eerste prijs van het Staatsministerie van Handel in Wenen, de hoofdstad van de muziek.

jaren 1900
Scholze zorgde ervoor dat alle vier zijn zonen het vak van pianomaker leerden en stuurde ze om ervaring op te doen bij overzeese bedrijven (Steinway in Engeland, Bechstein in Berlijn) waar ze moderne productieprocedures leerden.

1914
Na hun terugkeer in 1914 kwamen de zonen van de heer Scholze in het bedrijf om de pianofabriek in Jiříkova te runnen. De naam van het bedrijf werd veranderd in “Scholze & Co.”

jaren 1920
Na de pensionering van F. Scholze veranderde het bedrijf haar naam in “Scholze’s Söhne”. Het bedrijf floreerde meteen.

1945
Na de oorlog werd het bedrijf geconfisqueerd en voortgezet onder een aangestelde landelijke manager.

1948
In 1948 werden de bedrijfsmiddelen overgedragen aan een genationaliseerde onderneming genaamd Továrna na piana a varhany v Hradec Králové (Hradec Králové Piano- en orgelfabriek).

1979
In 1979, 103 jaar na de oprichting van het bedrijf, werd het merk SCHOLZE overgenomen door PETROF en werd het een van de PETROF-familiemerken.

2005
Scholze Piano’s betreden officieel de Chinese markt.

2017
Scholze-piano’s gebruiken het ontwerpoctrooi van het Tsjechische Petrof-bedrijf – honingraatijzeren plaat.

2021
Shanghai Disheng Music Culture Communication Co., Ltd. en PETROF uit Tsjechië hebben een strategische samenwerking bereikt om verantwoordelijk te zijn voor de productie en verkoop van piano’s van het Scholze-merk in China.

lees verder

Leeftijd weten van uw INSTRUMENT?

Wij stemmen en onderhouden vele vleugel-/piano’s van dit merk. Wilt u de leeftijd en productielocatie (of klik op overzichtskaart) weten van uw instrument, zoeken we het graag even op. Stuur ons even berichtje met serienummer en een foto!