Wilh. Schimmel

Wilhelm-Schimmel-Pianofortefabrik GmbH  is een productiebedrijf voor vleugel- en  buffetpiano’s ,   gevestigd in  Braunschweig , Duitsland. De oprichter van het bedrijf, Wilhelm Schimmel, opende in 1885 zijn eerste werkplaats in  Leipzig . Het bedrijf bleef meerdere generaties in familiebezit. De belangrijkste aandeelhouder van vandaag is het Chinese bedrijf  Pearl River Piano Group .

Oprichter van het bedrijf Wilhelm Schimmel werd geboren op 8 september 1854 in Alt-Ohlisch (tegenwoordig Stará Oleška,  Tsjechië ) als zoon van de dorpsmeester-kleermaker Benedikt Schimmel en zijn vrouw Clara. Op 14-jarige leeftijd begon Wilhelm Schimmel een opleiding tot  meubelmaker . Zijn enthousiasme voor het maken van instrumenten erfde hij van zijn vader, die b.v. extra inkomsten verdiende met het repareren van instrumenten. Al aan het begin van zijn leertijd maakte Wilhelm een  mondharmonica  en een  viool  . Toch bleef hij aanvankelijk enkele jaren trouw aan het timmerbedrijf. Op 22-jarige leeftijd was hij voorman in een grote schrijnwerkerij.

lees verder

Leeftijd weten van uw INSTRUMENT?

Wij stemmen en onderhouden vele vleugel-/piano’s van dit merk. Wilt u de leeftijd en productielocatie (of klik op overzichtskaart) weten van uw instrument, zoeken we het graag even op. Stuur ons even berichtje met serienummer en een foto!