Sauter

Carl Sauter Pianofortemanufaktur GmbH & Co KG in Spaichingen is een fabrikant van piano’s en vleugels die daar sinds 1819 gevestigd is. Het bedrijf omschrijft zichzelf als de “oudste nog steeds producerende pianofabrikant in Duitsland”.

De gezel-timmerman Johann Grimm, geboren en getogen in Spaichingen in Württemberg, ging in 1813 naar Wenen om het pianobouwvak te leren van zijn Zwabische landgenoot Andreas Streicher. Na een verblijf van zes jaar in Wenen keerde hij in 1819 terug naar zijn geboortestad en begon met het bouwen van vierkante piano’s.

Zijn neef Carl Sauter nam de werkplaats in 1846 over en zette de overgang naar een fabriek in gang. Sindsdien draagt ​​het bedrijf zijn naam. Tegenwoordig is Sauter een internationaal gerenommeerde pianofabrikant. Sinds 1952 worden er ook vleugels geproduceerd en sinds 2000 concertvleugels.

lees verder

Leeftijd weten van uw INSTRUMENT?

Wij stemmen en onderhouden vele vleugel-/piano’s van dit merk. Wilt u de leeftijd en productielocatie (of klik op overzichtskaart) weten van uw instrument, zoeken we het graag even op. Stuur ons even berichtje met serienummer en een foto!