Pfeiffer, Carl A.

De pianofabriek Carl A. Pfeiffer GmbH & Co. KG in Leonberg is een bekende fabrikant van piano’s en vleugels die gebruik maakt van traditionele technologie.

Het bedrijf werd in 1862 in Stuttgart opgericht door Joseph Anton Pfeiffer. Zijn vader Carl A. Pfeiffer werkte al als pianobouwer in Glogau. Deze laatste bouwde de eerste dubbele vleugel met dubbele zangbodem. Tegenwoordig is het bedrijf in handen van de vijfde generatie.

Zijn zoon Carl Anton Pfeiffer (1861–1927), naar wie het bedrijf sinds 1912 is vernoemd, ontwikkelde een aantal gereedschappen voor het maken van piano’s, bijv. de zogenaamde krimptang voor het nauwkeurig buigen van mechanische draden. Zijn zoon Walter Pfeiffer studeerde ook wetenschappelijk piano, vooral pianomechanica. Zijn geschriften over dit onderwerp maken deel uit van de algemeen aanvaarde standaardliteratuur op het gebied van pianobouw.

Na het einde van de DDR werden de in Leipzig gevestigde pianofabrieken Ludwig Hupfeld AG en Rönisch overgenomen. Pfeiffer zelf is sinds 1994 in Leonberg gevestigd en is een van de weinige overgebleven fabrikanten van piano’s van de hoogste kwaliteit. De jaarlijkse productie bedraagt ​​ongeveer 10 vleugels en 100 piano’s (vanaf 2005).

Lees verder

Leeftijd weten van uw INSTRUMENT?

Wij stemmen en onderhouden vele vleugel-/piano’s van dit merk. Wilt u de leeftijd en productielocatie (of klik op overzichtskaart) weten van uw instrument, zoeken we het graag even op. Stuur ons even berichtje met serienummer en een foto!