Petrof

Petrof is een Tsjechisch pianomerk. Het bedrijf is opgericht in 1864 in Hradec Králové door Antonín Petrof (-1915) die het vak in Wenen had geleerd.

In 1857 reist de oprichter Antonín Petrof af naar Wenen om het vak van pianobouwer onder de knie te krijgen. In 1864 rolt de eerste concertvleugel in Hradec Králové uit de werkplaats. In 1865 wordt de werkplaats, die eerst een meubelmakerij was, omgebouwd tot pianofabriek. In 1874 verhuist het bedrijfje naar Brno. In 1881 wordt gestart met het vervaardigen van toetsenborden en mechanieken. In 1884 wordt een zaagmolen geïnstalleerd om de productie te vereenvoudigen en versnellen. Vanaf 1894 worden ook instrumenten naar het buitenland verkocht. In 1895 wordt een vestiging geopend in Hongarije in Temesvár (Timișoara).

lees verder

Leeftijd weten van uw INSTRUMENT?

Wij stemmen en onderhouden vele vleugel-/piano’s van dit merk. Wilt u de leeftijd en productielocatie (of klik op overzichtskaart) weten van uw instrument, zoeken we het graag even op. Stuur ons even berichtje met serienummer en een foto!