Perzina

Perzina (ook Gebr. Perzina, Gebr. Perzina GmbH, Alvari-Piano-GmbH, Pianofortefabrik Gebr. Perzina) was sinds 1871 de merknaam van een bedrijf dat tot ongeveer 1929 toetsinstrumenten in Schwerin produceerde.

Op 1 juni 1871 richtten de in Zittau geboren instrumentenmakers Albert (* 9 januari 1842) en Julius (* 13 juli 1844) Perzina de pianofortefabriek Gebrüder Perzina in Schwerin op. Ze hadden eerder geleerd en gewerkt in de pianofabrieken van Bechstein, Duysen, Schwechten en Rönisch. Ze zetten een familietraditie voort met hun beroep, aangezien hun vader Anton dit beroep in hun woonplaats uitoefende.

In 1883 ontvingen Julius en Albert Perzina van de groothertog de titel van groothertogelijke Mecklenburgse hofpianofabrikant. Jaren later is de firma Gebr. Perzina ook de hofpianofabrikant geworden van “Hare Majesteit de Koningin der Nederlanden”, “Zijne Majesteit de Koning van Portugal” en “Zijne Hoogheid de Hertog van Anhalt”. Een paar jaar nadat de pianofabriek was opgericht, trok de oudere broer, Albert, zich terug uit het bedrijf, maar de bedrijfsnaam “Gebr Perzina” bleef bestaan.

lees verder

Leeftijd weten van uw INSTRUMENT?

Wij stemmen en onderhouden vele vleugel-/piano’s van dit merk. Wilt u de leeftijd en productielocatie (of klik op overzichtskaart) weten van uw instrument, zoeken we het graag even op. Stuur ons even berichtje met serienummer en een foto!