Pearl River

De Pearl River Piano Group is China’s grootste pianofabrikant en heeft de grootste pianofabriek ter wereld die meer piano’s produceert dan welke andere fabriek dan ook. Het bedrijf werd opgericht in 1956 in Guangzhou, Guangdong, China. Pearl River is in staat om meer dan 100.000 piano’s per jaar te produceren en exporteert ze naar meer dan 80 landen. Tegenwoordig worden Pearl River-piano’s vervaardigd onder een breed scala aan merken en niveaus. Elk van deze series heeft vergelijkbare afmetingen met verschillende schaalontwerpen, materialen en een ander geluid. De Hallet & Davis-lijn, geproduceerd door Pearl River, is de oudste pianonaam in de Verenigde Staten die nog in productie is.

Eveneens in januari 2016 nam het bedrijf 90% van de aandelen over van Wilhelm Schimmel, een Duitse pianofabrikant in Braunschweig.[2] Na de controle over de fabriek van Schimmel in Braunschweig te hebben gekregen, heeft Pearl River Piano Group Europe GMBH ook de productie van Ritmuller naar deze fabriek verplaatst.

De activiteiten in Duitsland blijven ongewijzigd en de fabriek in Schimmel wordt nog steeds beheerd door de familie Schimmel.

Drie grote pianobedrijven in de VS gebruiken Pearl River als hun OEM-leverancier van huismerken op instapniveau: Jordan Kitts Music, Sherman Clay (nu gesloten) en Schmitt Music. Deze drie winkelketens gebruiken hun eigen merknaam (Henry F Miller, Christofori) op de voorkant van de piano’s en hebben in een paar geïsoleerde gevallen iets andere specificaties dan de Pearl River-merkmodellen die worden gedistribueerd door North American Music.

lees verder

Leeftijd weten van uw INSTRUMENT?

Wij stemmen en onderhouden vele vleugel-/piano’s van dit merk. Wilt u de leeftijd en productielocatie (of klik op overzichtskaart) weten van uw instrument, zoeken we het graag even op. Stuur ons even berichtje met serienummer en een foto!