Knight

Alfred Knight, Ltd. was een pianofabriek opgericht door Alfred E. Knight in 1936 in Engeland. Knight was een zeer gerespecteerde fabrikant en was naast Steinway’s eigen piano’s het enige pianomerk in Steinway Hall.

Met uitzondering van enkele babyvleugels zijn bijna alle Knight-piano’s moderne buffetpiano’s van 100 tot 110 cm hoog.

De naam en ontwerpen van Knight werden vervolgens overgenomen door Whelpdale, Maxwell & Codd Ltd, makers van de Welmar-piano. Whelpdale ging door met het maken van Knight K10-piano’s, zij het maar heel weinig, naast hun eigen piano’s met het originele ontwerp met snaarrug.

Het bedrijf Welmar, dat niet kon concurreren met de prijzen van de steeds vaker voorkomende geïmporteerde piano’s uit het Verre Oosten, sloot in 2003.

Sommige Knight-piano’s van Chinese makelij werden in het VK geïmporteerd, maar de productie was van korte duur. Hoewel ze de naam Knight dragen, lijken deze geïmporteerde piano’s niet op de originele Knight-piano’s of die van Bentley en Whelpdale.

lees verder

Leeftijd weten van uw INSTRUMENT?

Wij stemmen en onderhouden vele vleugel-/piano’s van dit merk. Wilt u de leeftijd en productielocatie (of klik op overzichtskaart) weten van uw instrument, zoeken we het graag even op. Stuur ons even berichtje met serienummer en een foto!