Kawai

Kawai (株式会社河合楽器製作所, Kabushiki-gaisha Kawai Gakki Seisakusho) is een Japans pianomerk. De fabriek van Kawai werd in 1927 opgericht door Koichi Kawai. Net als Yamaha was Kawai oorspronkelijk gevestigd in Hamamatsu. De fabriek van Koichi Kawai is heden ten dage uitgegroeid tot een wereldwijd opererend concern. Kawai America Corporation (opgericht in 1963) en Kawai Canada Music produceren tegenwoordig een complete lijn akoestische en digitale piano’s en vleugels, alsmede professionele keyboards.

De firma werd op 25 juli 1828 door Ignaz Bösendorfer in Wenen opgericht, nadat hij als leerling bij Joseph Brodmann had gewerkt en zijn werkplaats had overgenomen. In korte tijd verwierf hij een goede reputatie en hij kreeg in 1839 als eerste pianobouwer van de Oostenrijkse keizer de titel k.u.k. (=kaiserlicher und königlicher) Hof-Claviermachers. Toen hij in 1859 overleed, nam zijn 24-jarige zoon Ludwig Bösendorfer de firma over en de instrumenten werden al snel over de hele wereld geëxporteerd. In 1870 betrok de firma een gebouw aan de Graf-Starhemberg-Gasse, waar tegenwoordig nog steeds de eindafwerking van de piano’s wordt verzorgd. Twee jaar later werd in de voormalige manege van Paleis Liechtenstein aan de Herrengasse de zogenoemde Bösendorferzaal ingewijd.

lees verder


Leeftijd weten van uw INSTRUMENT?

Wij stemmen en onderhouden vele vleugel-/piano’s van dit merk. Wilt u de leeftijd en productielocatie (of klik op overzichtskaart) weten van uw instrument, zoeken we het graag even op. Stuur ons even berichtje met serienummer en een foto!