Hupfeld

Hupfeld werd geboren in Maberzell (nu Fulda in Hessen), Duitsland. Hupfeld volgde de Royal Grammar School in Fulda en volgde een commerciële opleiding in Keulen. In 1892 verwierf hij het muziekhandelsbedrijf J.M. Grob & Co., gevestigd in Leipzig, dat oorspronkelijk een muziekwinkel was en fabrikant van mechanische instrumenten zoals speeldozen.

Na de overname van het bedrijf werd de naam veranderd in Hupfeld Musical Instrument Works. Toen het bedrijf in 1904 werd omgezet in een vennootschap, werd de naam van het bedrijf Ludwig Hupfeld AG. In 1911 verhuisde het bedrijf naar Leipzig, naar een grote fabriek in Böhlitz-Ehrenberg. In de loop der jaren kocht Hupfeld verschillende pianofabrikanten op, waaronder de firma Carl Rönisch.[1] In 1925, na een fusie met het bedrijf Zimmerman, leidde Ludwig Hupfeld AG de industrie in Europa. In de jaren twintig was het bedrijf de grootste Europese fabrikant van mechanische muziekwerken.

lees verder

Leeftijd weten van uw INSTRUMENT?

Wij stemmen en onderhouden vele vleugel-/piano’s van dit merk. Wilt u de leeftijd en productielocatie (of klik op overzichtskaart) weten van uw instrument, zoeken we het graag even op. Stuur ons even berichtje met serienummer en een foto!