Goetze

De pianofabriek Carl Goetze in Sint-Petersburg bestond tussen 1866 en 1895 tot het werd geliquideerd. De heroprichting vond plaats in Berlijn-Lichtenfelde in 1905 totdat het in 1928 werd overgenomen door Deutsche Piano Werke.

Russische bronnen geven het jaar 1880 toen het werd opgericht. Er stond ook: Ze bouwden zeer massieve maar niet geheel bevredigende instrumenten die niet konden concurreren met andere Russische en buitenlandse merken. Goetze’s instrumenten hadden resonerende bassen, gedempte hoge tonen en een smal klavier. Tot 1928 werden 20.263 buffetpiano’s en vleugels geproduceerd in Sint-Petersburg en Berlijn. Vanaf 1905 veranderde de fabriek haar naam in een commanditaire vennootschap: “Goetze & Co KG”. Richard Goetze nam van 1919 tot 1929 de leiding van de fabriek over. In 1929 fuseerden verschillende bedrijven, waaronder die van Richard Goetze, tot “Deutsche Piano-Werke AG”.

lees verder

Leeftijd weten van uw INSTRUMENT?

Wij stemmen en onderhouden vele vleugel-/piano’s van dit merk. Wilt u de leeftijd en productielocatie (of klik op overzichtskaart) weten van uw instrument, zoeken we het graag even op. Stuur ons even berichtje met serienummer en een foto!