Furstein

Farfisa, acroniem van FAbbriche Riunite di FISArmoniche, was een bedrijf voor elektronische toelevering met statutaire zetel in Potenza Picena (MC). Zijn merk wordt vaak geassocieerd met de bekende serie elektrische orgels en multitimbrale synthesizers. Op het hoogtepunt van zijn roem bezat Farfisa drie fabrieken voor de productie van muziekinstrumenten, maar produceerde ook radio’s, televisies en andere huishoudelijke apparaten. Het merk Farfisa produceerde toetsenborden en muziekinstrumenten, terwijl het bedrijf ACI Farfisa nog steeds video-intercom-, videobewakings- en domoticasystemen produceert en distribueert. Voordat het failliet ging, was Farfisa overgenomen door Bontempi S.p.A. die nog steeds eigenaar is van het merk.


Naast het produceren van elektronische orgels en later ook multi-timbrale keyboards en arrangeurs, is Farfisa sinds het einde van de jaren zeventig de hoofdrolspeler geworden in het creëren van piano’s onder het merk Furstein, gekenmerkt door een goede algehele afwerking en briljante sonoriteiten, geschikt voor bijvoorbeeld naar jazz, maar tegelijkertijd warm en ook geschikt voor het klassieke repertoire.

lees verder

Leeftijd weten van uw INSTRUMENT?

Wij stemmen en onderhouden vele vleugel-/piano’s van dit merk. Wilt u de leeftijd en productielocatie (of klik op overzichtskaart) weten van uw instrument, zoeken we het graag even op. Stuur ons even berichtje met serienummer en een foto!