Dietmann

Dietmann (na overname Piano Manufacturers of South Africa) was een fabrikant van buffetpiano’s en vleugels, gevestigd in Wellington, Zuid-Afrika.

Na de Tweede Wereldoorlog rekruteerde Philipp Dietmann de Duitse pianomaker Oscar Schindhelm voor zijn fabriek in Zuid-Afrika. Nadat hij in de Tweede Wereldoorlog zijn eigen fabriek had verloren, vestigde hij zich met zijn twee zonen in Wellington. De productie begon in 1955. Het bedrijf groeide en produceerde ongeveer 30 piano’s per maand. Het bedrijf moest verhuizen vanwege toegenomen capaciteit en de productie van piano’s steeg tot meer dan 4000 per jaar. De bedrijfsnaam veranderde in P. Dietmann Pianos (Pt.) Ltd en werd later Piano Manufacturers of South Africa. Op het hoogtepunt werden er dagelijks 20 piano’s gemaakt, die onder meer werden afgeleverd in Duitsland, Frankrijk, Nederland, Italië, Spanje, Griekenland, Israël en Iran. Gefabriceerde pianomerken waren: Shindhelm, Dietmann, Görs & Kallmann, Otto Bach, Fritz Kuhla. Ook werden er instrumenten gemaakt in opdracht van de firma Ibach.

Het bedrijf werd in 1989 wegens economische moeilijkheden ontbonden. Op dat moment werden in totaal 74.000 instrumenten vervaardigd.

lees verder

Leeftijd weten van uw INSTRUMENT?

Wij stemmen en onderhouden vele vleugel-/piano’s van dit merk. Wilt u de leeftijd en productielocatie (of klik op overzichtskaart) weten van uw instrument, zoeken we het graag even op. Stuur ons even berichtje met serienummer en een foto!