Feurich silent-systeem voor vleugels

wat is een silent systeem

Door het inbouwen van een silent systeem, wordt (indien geactiveerd) het akoestische geluid gestopt (omdat de hamers worden afgevangen doordat ze de snaar bereiken). In plaats daarvan wordt een sensor-systeem geactiveerd onder de toetsen (en pedalen) die het geluid van het silent systeem sturen. U hoort dan door een koptelefoon het gesampled geluid van het merk van keuze (u hoort niet uw eigen instrument).

Door het inbouwen van het systeem wordt het toucher beperkt aangepast. Voor liefhebbers is het een uitstekende keuze; voor piano-professionals met professioneel toucher raden wij alle silent systemen af. Ze veranderen immers ook algehele toucher, of u nu silent speelt of akoestisch. Uiteraard zijn we graag beschikbaar voor verdere toelichting.

We bouwen het systeem bij u thuis in, zonder dat uw instrument naar onze werkplaats hoeft te komen. We ‘lenen’ wel het klavierdeel gedurende twee weken.

19402x_Premium_Piano_Flugel_Bedienungsanl_EN_web

kosten

Kosten kunnen per instrument variƫren. Voor een definitieve offerte komen we daarom eerst bij u langs. Maar in het algemeen kunt u uitgaan van de volgende kosten:

  • materiaal-kosten
  • inbouw-kosten

Inbouw-kosten zijn circa 8 uur: 500 euro

Mocht het huidige toucher niet in orde zijn, kan het nodig zijn om dat ook op orde te brengen. Voor meer informatie over het normale toucher, zie hier.

Materiaal-kosten voor bovengenoemd type zijn:

OVERZICHT ALLE types